fons Banner

Notícies

Titular notícies

Nous Tallers de Criança 2020!

Dimarts 4 Febrer 2020


Aquest any 2020, la Xarxa de Criança i Educació 0-12 del Districte II impulsa la III edició dels Tallers de Criança/ces  de Collblanc -la Torrassa amb la voluntat de seguir acompanyant i oferint suport a les famílies en la seva tasca educativa i en el procés de criança dels seus fills i filles entre els 0 i els 12 anys.
 
Per fer-ho possible, la Xarxa 0-12 es dota d’una Comissió de treball, la Comissió de Tallers de Criança/ces, on s’impliquen de manera corresponsable recursos procedent de l’àmbit educatiu, sanitari i  social com són:

Aquesta Comissió durant la segona meitat de l’any 2019, ha compatit sabers i experteses per desenvolupar uns nous Tallers de Criança que puguin arribar a garantir una major participació de les famílies i propiciar un major número de col·laboracions entre els/les professionals de la Xarxa 0-12.
 
Fruit de la reflexió i experiències viscudes a la primera i segona edició, es fa la següent proposta:
 
 • * Implementació de Tallers Puntuals i de Continuïtat. Davant les dificultats d’algunes famílies a participar de manera continuada als tallers de criança, en aquesta edició es contempla una sèrie de sessions puntuals per tractar temes del seu interès. A més, aquests espais seran aprofitats per fer difusió i animar a les famílies a participar en els tallers de Continuïtat.
 •  
 • * Ús de programes ja existents al territori. Per evitar la sobrecàrrega que pot implicar la creació de nous materials i dinàmiques en els tallers. La III Edició contempla l’ús de diferents programes presents al territori per a famílies amb infants de les següents edats:
  • - 0-4 mesos: Ja tenim un fill!
  • - 0-3 anys: Créixer en família.
  • - 3-6 anys: Créixer en família
  • - 6-12 anys: Aprendre Junts, Créixer en Família. 
 •  
 • * Reajustar continguts d’alguns programes. Per evitar duplicitats entre tallers, es revisen programes similars i es modifiquen en funció de les necessitats del territori. Aquest és el cas de les Càpsules Informatives Pediàtriques per a famílies de 0 a 3 anys.

Fruit d’aquests punts de partida, compartim algunes dades clau previstes pel desenvolupament d’aquesta III Edició dels Tallers de Criança/ces:
 
 • * Durada: Febrer - Juny 2020 i constarà de dos espais d’implementació. 1ra implementació de Tallers de febrer-abril i  2na implementació de tallers d’abril-juny.
 •  
 • * Número de tallers de Continuïtat: 42 sessions
 •  
 • * Número de tallers puntuals: 8 sessions
 •  
 • * Espais d’ús al territori: 7 on destaca la seva diversitat: Ambulatori Collblanc, Biblioteca Josep Janés, Escola Bressol La Casa del Parc, EB Nova Fortuny, Escola Charlie Rivel, Escola Ernest Lluch i Escola Sant Jaume de la Fep
 

Novament, a Collblanc – la Torrassa hem articulat una resposta comunitària per a les nostres famílies i hem tingut la capacitat de promoure una criança positiva a través d’una coordinació de recursos amb un llenguatge comú.


  

 
 

Finalment, us adjuntem els Díptics informatius i la sol·licitud de participació elaborats per la Comissió dels Tallers de Criança i que la Xarxa 0-12 farà arribar a les seves famílies per possibilitar unes informacions clares i concises sobre diferents tallers que el territori posarà al seu abast. Si voleu, podeu descarregar aquest documents a sota:
 
Gràcies a tots i totes per fer possible aquests Tallers de Criança/ces 2020!

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies