fons Banner

Notícies

Titular notícies

Cartografia de Coneixements. Interculturalitat i salut. Malalties Metabòliques.

Dilluns 22 Gener 2018


La diversitat cultural implica una visió diferent de la salut, de la malaltia i del seu tractament. Amb l’objectiu de facilitar la comunicació entre el personal sanitari i els pacients, des de setembre fins al gener, es va desenvolupar Cartografia de Coneixements.
Aquest projecte va permetre generar un espai de trobada i diàleg entre el personal sanitari dels ambulatoris i la comunitat pakistanesa de Collblanc - la Torrassa sobre algunes de les malalties que els afecten especialment: les metabòliques (tensió alta, augment del colesterol i diabetis).
 
Aquesta iniciativa ha permès el coneixement mutu, posant les bases per una millor atenció medica.
D’aquest projecte van sortir noves necessitats a les quals estem intentant donar respostes a través de la intervenció comunitària.

Cartografia de Coneixements és un projecte ideat pel Centre d'Estudis Africans i Interculturals (CEAi) que s'ha implementat a Collblanc - la Torrassa en el marc del Projecte ICI gràcies a la implicació del Consorci Sanitari Integral, del Negociat de Salut Comunitària de l'Ajuntament de L'Hospitalet i dels mediadors/es de la comunitat pakistanesa.

D'aquesta experiència va sorgir el següent material pedagògic: Dossier Cartografia de Coneixements. Interculturalitat i salut. Malalties Metabòliques. Barris de Collblanc i La Torrassa (L'Hospitalet de Llobregat) 
 

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies